keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Vanhoja rautatiekiinteistöjä myytävänä

    
Työt on haitanneet harrastuksia, ja blogi on viettänyt hetken hiljaiseloa, kun olen uuden työpaikan myötä totutellut uusiin arkirutiineihin.

Talojahdissa ei ole tapahtunut mitään merkittävää. Uusia kiinnostavia kohteita ei ole talomarkkinoilla tullut vastaan. Parista kohteesta meihin on otettu yhteyttä: toisen hylkäsimme heti, koska se oli liian kaukana, ja toisesta odotamme lisätietoja. Maaliskuun loppu ja tärkeä päätös hirsiunelman suhteen lähestyy...

Senaatti-kiinteistöt, joka on viime vuosina myynyt entisiä rautatiekiinteistöjä, on laittanut muutaman uuden kohteen myyntiin. Valitettavasti joukossa ei ollut mitään meille sopivaa. Kannattaa muuten käydä katsomassa, jos vaan vanhat talot yhtään kiinnostaa. Vanhoissa asemarakennuksissa on todella upeita yksilöitä, kuten alla oleva Huutokosken asema Joroisilla Varkauden kupeessa. Myös kauniit Orismalan asema Isokyröstä ja Mynämäen asema olivat myytävien listalla.
   
Huutokosken asema
    
Orismalan asema

Mynämäen asema
Kuva Senaatti-kiinteistöt
    

6 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Mä olen haaveillut tuosta Orismalan asemasta ja Alavuden asemasta, mutta kun ne on väärillä paikoilla mulle ja onneksi löytyi oma siltä alueelta, mistä haluttiin. Hintapolitiikka näissä on mulle suuri mysteeri, harvoi on tietoa missään mihin hintaan on oikeasti myyty...

Laurakaisa kirjoitti...

Me ollan puolivakavissamme puhuttu joskus että ostetaan Huutokosken asema sitten kun se tulee myyntiin. No, ei ostettu, kun ostettiin tämä nykyinen koti. Mutta hatunnosto heille, jotka vanhoja asemia asuvat ja kunnostavat!

CountryChic kirjoitti...

Ihania taloja! Tsemppiä päätöksentekoon hirsiunelmasta. Kertokaahan sitten mihin lopputulemaan päädyitte :)

Liisa kirjoitti...

Kirsi, Alavuden asema on kyllä kans upea.

En tiedä, uskaltaisinko itse ostaa asemaa, kun ne ovat yleensä ihan kiinni radassa, mutta nostan Laurakaisan tavoin hattua kaikille, jotka ottavat vanhoja asemia hoiviinsa.

H, ihan varmasti kerrotaan teille ensimmäisten joukossa ja täällä blogissakin asiasta varmaan ilmoittelen heti, kun on jotain uutta kerrottavaa :)

Ankkurinappis kirjoitti...

Moi! Mekin uskallettiin tehdä iso elämänmuutos ja ostettiin vanha koulu 300km:n päästä vanhasta kodista. Uusiksi meni työpaikat ja eipä me täältä ketään tunnetakaan, mutta ihanaa tää on ollut. Meiltä on tasan tunti Tampereelle :) Tervetuloa tutustumaan meidän unelmaan:
http://riuttalaoldschool.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Huutokosken asema oli myynnissä nettihuutokaupassa ja hinnaksi jäi 8000€, jolla se myös myytiin. Aika moni muukin asema on myyty han pilkkahintaan.