maanantai 28. maaliskuuta 2011

Designkopio

Latva-naulakko, design Mikko Laakkonen
Kuva AERO 

Tykkään yhdistellä sisustuksessa uutta ja vanhaa, ja vanha talo luo mielestäni upeat puitteet moderneille yksityiskohdille. Voi kuinka upealta Mikko Laakkosen Latva-naulakko näyttäisikään helmiponttipaneloitua seinää vasten...

Periaatteessa vastustan halpoja designkopioita, mutta koska en ole raskinut ostaa aitoa Latvaa, annoin itselleni luvan tehdä poikkeuksen sillä verukkeella, että alkuperäinen suunnittelija ei tässä tapauksessa menettänyt senttiäkään. Tämä halpakopio on meinaan tuttavan minulle valmistama yksittäiskappale:


Lopputulos ei ole yhtä siro kuin alkuperäinen naulakko, mutta näyttää kuitenkin luonnossa keveämmältä kuin kuvassa. Väri on vielä pohjamaalin vaaleanharmaa. Se hyvä puoli tässä halpatuotantomallissa on, että värivaihtoehtoja on yhtä monta kuin maalikaupan värikartassa :) Hintaa Latva-kopiolle tuli noin 150 euroa, jos mukaan lasketaan ammattimiehen käypä tuntipalkka. 

Lupaan ja vannon, että joku päivä minä vielä ostan aidon Latva-naulakon ja kannan oman korteni kekoon kotimaisen suunnittelun tukemisessa. Siihen asti naulakon virkaa saa hoitaa tämä halpa designkopio.

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Siitähän tuli hieno!

Susanna kirjoitti...

Hui, jos halpakopio maksaa 150 euroa, en edes uskalla ajatella, paljonko alkuperäisellä on hintaa.

Suvi kirjoitti...

Moikka! Löysin sattumalta blogisi ja tekstisi voisi olla itseni kirjoittamaa :D Haaveilen nyt jo samanlaisesta taloprojektista, vaikka olen vasta 20-vuotias eikä talon hankinta ole vielä ajankohtaista eikä mitenkään mahdollistakaan. Mietin myös että suvullani on vanha talo Urjalassa, vajaan tunnin matkan päässä Tampereelta. Se on ollut autiona suunnilleen 80-luvulta lähtien ja se on jäänyt ränsistymään mummun ja tädin riitojen takia. Riidoista on jo aikaa, niin ehkä he voisivat jo olla valmiita myymään talon, kukaan kun sillä ei mitään tee ja se ehtisi luultavasti romahtaa ennen kuin minulla olisi siihen mahdollisuus tarttua. Talo ei ole mikään varsinainen kaunokainen ainakaan tässä asussaa, mutta vanha hirsirunkoinen maatalo, jonka paikalleen lahoaminenkin olisi surullista.

Tien ja pihan puolelta:

http://aijaa.com/v.php?i=007797786347.jpg

http://aijaa.com/v.php?i=001397786348.jpg

Kuten kuvasta näkyy, talossa on avoimet ovet :D

Jos kiinnostaa niin käyn täällä katsomassa ja voin kertoa lisää mitä tiedän ja puhua mummun kanssa.

Liisa kirjoitti...

Susanna, yllätti kyllä itsenikin, että kopiolle tuli hintaa noinkin paljon. Ja tuossahan on mukana vain materiaalit ja työtunnit. Siihen kun vielä laittaisi sopivan myyntikatteen päälle, niin ei ole ilmainen kopiokaan. Onneksi on tämä ihana käsistään kätevä tuttava, joka teki naulakon minulle ihan ilmaiseksi :)

Suvi, kiva kun löysit blogiini ja kiitos, kun vinkkasit talosta! Kerro ihmeessä lisätietoja talosta vaikka sähköpostitse. Osoite on unelmavanhastatalosta@gmail.com. Meillä on tällä hetkellä yksi melko vakavasti otettava kohde harkinnassa, mutta haku on tietysti päällä niin kauan, kunnes nimet on paperissa.

Jos lukijoissa on joku muukin, joka kiinnostuu Suvin vinkkaamasta talosta ja haluaisi kuulla siitä lisää, niin vinkatkaa tässä ihan vapaasti Suville :)

Suvi kirjoitti...

Puhuin talosta isän kanssa ja selvisi että täti omistaa talon, mutta mummulla on elinikäinen asumisoikeus taloon, eli taloa ei voida myydä eikä vuokrata ilman hänen lupaansa, ja hänhän ei ilkeyttään suostu mihinkään, koska hänen tyttärensähän saisi siitä rahaa :S Ilmeisesti hänelle on parempi että talo romahtaa, koska siitä on tehty ostotarjouksiakin eikä mummu ole suostunut mihinkään talon suhteen. On se kumma että vanha ihminen osaa olla noin lapsellinen

Liisa kirjoitti...

Hei Suvi, kiitos, kun selvittelit asiaa :)

Vanhoihin sukutaloihin liittyy usein tunnesiteitä ja hankalia perhe-/sukulaiskuvioita. Mulla on tiedossa yksikin tosi upea vanha huvila, joka on perikunnnan hallussa. Talo on ollut jo vuosia, ehkä jopa vuosikymmeniä tyhjillään, mutta perikunta ei suostu myymään sitä. Taloraukka rapistuu hiljalleen, koska sitä ei myöskään kunnosteta, koska suojellun talon kunnostaminen tulisi niin kalliiksi.

Toivottavasti teidän sukutalolle käy lopulta hyvin ja se pääsee vanhaa arvostavan ihmisen, kuten vaikka sinun, hoiviisi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minua kiinnostaisi millaisista materiaaleista tuo kopio on tehty? :) ja ideoita sen tekemiseen, suunnitelmissa kun on kanssa tehdä vastaavanlainen :)

Liisa kirjoitti...

Täytyisi kysäistä naulakon tekijältä. Sen verran osaan sanoa, että naulakko on kokonaan metallista. Oksat on hitsattu halkaisijaltaan pyöreästä metallitangosta.

Asmo Noronen kirjoitti...

"...annoin itselleni luvan tehdä poikkeuksen sillä verukkeella, että alkuperäinen suunnittelija ei tässä tapauksessa menettänyt senttiäkään..."

Miten niin ei? Suunnittelijahan jää roposiaan vaille kopiobisneksessä nimenomaan siksi, että kopion ostaja EI osta aitoa, jonka hinnasta osa menee rojaltina suunnittelijalle. Se, että maksatko kopiosta tutulle käsityöläiselle vai jossain kaukana toimivalle kopiotehtailijalle, on suunnittelijan kannalta ihan sama asia ja yhtä väärin.