maanantai 7. maaliskuuta 2011

Projekti Vitriini - osa 1

    
Pentikin Monaco-vitriini uustuotantoa

Olipa ihana viikonloppu! Lauantaina vierailtiin ystävien luona maalla. Tämän ystäväpariskunnan ansiosta mekin olemme uskaltautuneet lähteä toteuttamaan omaa unelmaamme vanhasta talosta. Saimme viime kesänä seurata, kuinka tämä meidän kaltaisemme nuori, lapseton pari toteutti oman unelmansa, osti vanhan kauniin maalaistalon pihapiireineen ja muutti kaupungin keskustan tuntumasta maalle. Silloin tajusimme, että meidänkin unelmamme on ulottuvillamme, kun vaan uskallamme tavoitella sitä ja siirtyä unelmoinnista käytännön toteutukseen. Iso kiitos siis heille inspiraatiosta!

Sunnuntaina pääsin ensimmäistä kertaa käymään Metsänkylän navetalla, Hämeenlinnan kupeessa, kun lähdimme ostamaan minulle uutta työstettävää ikkunan kunnostus -kurssille. Navetta oli aivan ihana paikka täynnä toinen toistaan upeampia aarteita! Olisin saanut kulutettua vaikka kuinka kauan aikaa kaiken vanhan ihasteluun, mutta aikataulu oli tiukka, joten jouduin tällä kertaa keskittymään vain sopivien ikkunoiden etsintään. Paikan hintataso oli melko korkea, mutta toisaalta esimerkiksi ikkunoissa valikoima oli niin kattava, että sopivien ikkunoiden löytäminen oli melko vaivatonta verrattuna siihen, että niitä olisi koittanut etsiä kirpputoreilta tai vanhan tavaran liikkeistä.

Koska minulla ei vielä ole oman talon ikkunoita kunnostettavaksi, täytyy ikkunan kunnostus -kurssille keksiä muita projekteja. Uutena projektina päätin kunnostaa isot ruutuikkunat vitriinin oviksi. Idea lähti aikanaan sisustuslehdestä bongaamastani vitriinistä, joka oli rakennettu vanhan ikkunan ympärille. Sitten näin Katjan Päivänpesän elämää -blogissa aivan ihanan moniruutuisista ikkunoista tehdyn vitriinin ja halusin tehdä samankaltaisen, mutta korkeamman., kuten ylimmän kuvan vitriini, joka bongasin hiljattain Pentikin valikoimista. Haussa oli siis kapea ja korkea, vähintään kymmenruutuinen ikkunapari. 
    

Lähimmäs oikeaa osui tämä 8-ruutuinen ikkunapari, mutta ikkunat olivat ihan liian matalat, noin 150 senttiset kun halusin lähemmäs parimetriset. Ikkunaparin hintakin oli sen verran korkea, että päätin muuttaa suunnitelmaa ja jättää ison vitriinin odottamaan juuri oikeanlaisia ikkunoita. (Tai jos en malta odottaa, ostan vitriinin valmiina vaikkapa Pentikiltä...)
   

Ostin seuraavaksi projektiksi kuvan matalamman, noin metrin korkuisen ikkunaparin, josta tulee ovet joko pieneen, omilla jaloilla seisovaan vitriiniin tai vanhantyylisen astiakaapin yläosaan. Poistuessamme navetalta bongasin vitriinin, jonka ovissa oli juuri samanlainen ruutujako kuin ostamissani ikkunoissa. Jotain tällaista on siis suunnitteilla.
    

Ps. Koska odottavan aika tuntuu niin mahdottoman pitkälle, halusin asettaa aikataulun meidän (miehen) talopohdinnalle. Sovimme hirsiunelman omistajien kanssa tekevämme päätöksen tämän kuun loppuun mennessä...

8 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Vitriinistä tulee varmasti kaunis ja kaiken kukkuraksi on itsetehty...asia, josta henkilökohtaisesti pidän todella paljon!

Mukavaa maanantain jatkoa!

CountryChic kirjoitti...

Ilo oli kokonaan meidän puolellamme! Kiva kun vierailitte ja kiitos ihanasta appelsiini-suklaakakusta <3 Kiitos myös siitä että olette aina jaksaneet olla kiinnostuneita meidän taloasioista, on aina niin mukavaa vaihtaa mielipiteitä teidän kanssanne. Toivotaan että saisitte pian sen oman talovanhuksenne jonka ikkunoita pääsisit kunnostamaan :) Pidetään yhteyttä ja nähdään taas!

Liisa kirjoitti...

Hei H, kiva kun poikkesit ja jätit kommenttia! Hienoa, että mun kakkukokeilu maistui. Kiitos myös itsellesi ihanista herkuista! Teitä on aina kiva nähdä :)

Mi-Ma kirjoitti...

Samanlaista vitriiniä olen kans suunnitellut tekeväni...ikkunakin olisi jo, mutta haluaisin kans kaksovisen vitriinin vielä lisäksi...ja tosiaan haaveissa tehdä maalle vanhoista ikkunoista keittiöön vitriinikaapit tai siis ne "yläkaapit"...kunhan vain löytyisi ainakin kolme samanmoista ikkunaa...

Liisa kirjoitti...

Mi-Ma, hauska idea käyttää vanhoja ikkunoita keittiön yläkaappien vitriiniovina! Sopivien ikkunoiden löytäminen saattaa tosiaan olla vähän haastavaa, varsinkin jos haluaa useamman samanlaisen. Siksi minäkin kävin hakemassa ikkunani tuolta Metsänkylän navetalta, vaikkei varmana halvin vaihtoehto ollutkaan. Siellä kun on niin valtava valikoima.

Mi-Ma kirjoitti...

Täytyy käydä katsomassa tuolta Metsäkylän Navetalta niitä ikkunoita, kiitos vinkistä. Alakaapit otetaan varmaan keittiöön Ikeasta kun haluan sen valkoisen ison tiskialtaan sieltä...meillä on keittiössä (Huvilan) toinenkin vesipiste josta tulee vain kylmää vettä ja sellainen vanha lavuaari..haluaisin säilyttää sen, mutta silti saada siihen ympärille vaikka sitä paljon tarvitsemaa "laskutilaa"...onkohan missään tommoisen tekemisestä juttua...

Jutta kirjoitti...

Tosi hauska idea, tulee varmasti kaunis vitriini.

Hanna kirjoitti...

Ihania ikkunoita, tosi kaunis on myös tuo ylimmän kuvan Pentikin vitriini.