perjantai 7. tammikuuta 2011

Rahalla saa - vai saako?

    

Muistatteko vielä ajan, kun tosi kalliit asunnot maksoivat miljoona markkaa? Lapsuudenkotini lähellä oli tällainen "miljoonatalo", iso valkoiseksi rapattu talo, jonka pihassa oli uima-allas. Pienen tytön silmissä se näytti melkein linnalta. Kun miehen kanssa muutama vuosi sitten alettiin etsiä ensimmäistä omaa asuntoa, meillä oli kutakuinkin miljoonan markan budjetti - vaan eipä ollut olo kuin miljonäärillä.

Entä oletteko seurailleet asuntojen hintoja maailmalla? Naapurimaassa Ruotsissa meidän ensiasunnon budjetilla saisi nykyään esimerkiksi 200 neliöisen 1909-rakennetun huvilan. Radiosta kuulin joku aika sitten, kuinka Ruotsissa ollaan pöyristyneitä siitä, että Tukholman seudulla omakotitalojen keskihinta on noussut jo 200 000 euroon...

Kaverini palasi joku viikko sitten lomalta Floridasta ja totesi, että kyllä meitä täällä suomalaisia vedätetään asuntomarkkinoilla 10-0. No, ei tarvitse kauaa miettiä, kumpaan näistä mieluummin sijoittaisi rahansa: 28 neliöiseen siirtolapuutarhamökkiin Espoossa vai uima-altaalla varustettuu viiden makuuhuoneen taloon Floridassa. Surkuhupaisinta edellisessä on se, että se ei ole edes vitsi. Ja jos käytettävissä olisikin miljonäärin budjetti nykyvaluutassa, niin kumpi houkuttelisi enemmän: Daniel Craigin 1,5 miljoonan kattohuoneisto New Yorkissa vai erillistalo Espoon Westendissä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä, hinnat ovat älyttömiä etenkin pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa. Toivotan teille onnea vanhan talon etsintään! Meille ratkaisu oli tyytyä "liian" pieneen taloon, kun muu natsasi kohdalleen.

-Pienen mökin emäntä

Liisa kirjoitti...

Kiitos paljon, onnea tässä tarvitaankin :)

Pääkaupunkiseutu on kyllä ihan oma lukunsa, vaikka täällä Tampereen suunnallakin tuntuu hinnoissa olevan enemmän tai vähemmän ilmaa. On jotenkin hassua, kun tuntee olevansa ihan ok tuloinen, mutta silti osa ihan tavallisista taloista on kaukana meidän hintahaarukasta.