tiistai 18. tammikuuta 2011

Ostetaan vanha talo

  
  
Koti sai keväisen piristysruiskeen, kun ostin alennusmyynnistä parikymmentä tulppaania. Pinkki valkoisin reunoin on ehdottomasti suosikkiväri. Höysteeksi vähän Suomi-designia: maljakkona mikäs muu kuin Aalto ja alla Finlaysonin Kaari-kuosinen pöytäliina - turkoosina tietenkin.

Laitettiin muutama ostoilmoitus, mutta kovin runsasta satoa ne eivät vielä ole tuottaneet. Kolmesta yhteydenotosta kaksi oli jo entuudestaan tuttuja kohteita, jotka olimme syystä tai toisesta hylänneet. Kolmas oli uusi ja täyttää hakukriteerimme yhtä lukuunottamatta: 20-luvun hirsimökillä on kokoa vain noin 50 neliötä. No, päätettiin olla avoimin mielin ja käydä katsomassa mökkiä, sillä sijainti ja tontti kuulostivat loistavilta ja mökissä on rakentamaton korkea vintti.

Omaa taloa odotellessa kartutan perinnerakentamistaitojani työväenopiston ikkunankunnostuskurssilla. Seuraavalle kerralle pitäisi hankkia pari erikokoista maaliraappaa, niin päästään työn touhuun.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Suositteln sellaista pientä kolmionmallista raappaa! Ainakin on mun käteen just hyvä :)

Liisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Näinkin sun blogissa sen työkaluesittelyn. Hankin sellaisen kolmioteräisen ja kerkesin jo testaamaankin. On hyvä käteen, ja sillä saa jotenkin paremman tuntuman raappaamiseen kuin leveämmällä suorateräisellä.