sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Vaaleanpunainen huvila

 

Syystuuli ja auringonpaiste puiden kellastuneiden lehtien läpi antavat voimia jatkaa eteenpäin. Hiljalleen suuri suru hiipuu kaipaukseksi. Rakkaan isäni yllättävä kuolema muistutti kipeästi, kuinka tärkeää on elää hetkessä ja tavoitella unelmiaan. On aika palata talojahdin pariin.

Alkajaisiksi tunnelmia vaaleanpunaisesta huvilasta, jota kävimme katsomassa keväällä. Huvila tuli hiljattain uudelleen myyntiin ja löytyy Etuovesta kohdenumerolla 463221.

Huvila on rakennettu vuonna 1930 viereisen kartanon kesähuvilaksi. Talon sijainti on upea: pienellä kukkulalla peltojen keskellä, päättyvän tien päässä. Hulppealta terassilta on näkymät läheiselle järvelle.

Terassi 
      

Talossa oli säilynyt ihanasti menneen ajan tunnelma ja upeita yksityiskohtia, joista näki, että talo on ollut vauraamman suvun kesäasuntona.
   
Ruokasali, josta käynti terassille

 Fasettihiotut lasit terassin ovessa

Pariliukuovet ruokasalin ja olohuoneen välissä
    
 Olohuone ja ihana vihreä tapetti

Valitettavasti taloa ei aina oltu hoidettu hyvin ja siellä oli sattunut muutamakin kosteusvaurio. Harkitsimme tarjouksen tekemistä, mutta koska talo oli lautarakenteinen ja seinärakenteita olisi todennäköisesti joutunut avaamaan, päätimme, että talon kunnostamisessa olisi meille liikaa työtä. Toivottavasti talolle löytyy omistaja, jolla on pitkäjänteisyyttä kunnostaa huvilakaunotar.

Meillä on parhaillaan kiikarissa erittäin kiinnostava kohde, josta käymme neuvotteluja. Kerron lisää heti, kun kuviot hieman selkenevät.

14 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Osanottoni isäsi kuoleman johdosta.
Vaaleanpunainen talo on kyllä kaunis.

Kesäkukka kirjoitti...

Osanottoni.

Talo on kyllä kaunis ja varmasti upealla paikallakin. Hinta on aika kova, koska remonttiahan tuolla joutuu tekemään, jos kosteusvaurioitakin on. Mutta ihanasti säästetty vanhat ikkunat ja ovet yms. Toivottavasti saa arvoisensa asukkaat!

Hyvää uutta viikkoa ja tsemppiä!

PikkuBertta kirjoitti...

Aivan ihana tuo talo...oikea huvila tosiaan...kyllähän se varmaan mietityttää,jos on isot remontit edessä...tsemppiä kuitenkin :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Lämmin Osanottoni.

Onpa huikaisevan kaunis kuisti tuossa talossa. Ja kaunis ja komea talo kaikkinensa. Yllätyin, että on lautarakenteinen.

Onnea uuden kohteen kanssa.

maria kirjoitti...

Heippa! eksyin jostain blogiisi ja pakko kommentoida että olemme mieheni kanssa korjanneet samantyylisen talon kuin tuo kaunotar, eli lautarakenteinen kosteusvaurioita...vaihdettiin jopa runkotolppia kun olivat ihan sahajauhoa...oli aikamoinen projekti muttei kuitenkaan niin paha kuin miltä kuulostaa. Jos talossa ei ole muovia vaurio on aika yksinkertaisestikkin korjattavissa. Kun teimme kaiken itse kustannuskaan ei ollut ihan mahdoton. Meillä on tuo remppaaminen jäänyt elämäntavaksi joten kolmas vanha talo jo menossa...josta lisää blogissani, Mukavaa syksyn jatkoa(:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! En saanut lähetettyä sinulle sähköpostia, mutta kiinnostaisiko pitkään tyhjillään ollut, hirsirunkoinen vanha maalaistalo pienen kylän keskeltä? Käsittääkseni hyvässä kunnossa. Puoli tuntia Tampereelle. Ei varsinaisesti ole myynnissä, muttei asutakaan, joten mahdollisuus ainakin tarjota jotain olisi.

Tulet aina mieleeni kun ajan siitä ohi :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Osanottoni isäsi poismenon johdosta!

Talo on IHANA!!!

Liisa kirjoitti...

Kiitos kaikille osanotosta. Meidän perheelle isän kuolema on valtava elämänmuutos ja kyllä tässä vielä tovi jos toinenkin menee ennen kuin tilanne rauhoittuu, arki alkaa taas pyöriä normaalisti ja pystyy taas täysillä keskittymään talojahtiin.

Tuo huvila on kaunis kuin karkki. Kesäkukan tavoin olen sitä mieltä, että hinta on melko kova, kun huomioi vaadittavan remontin tarpeen.

Maria, kiva kun poikkesit ja kerkesit kommentoida. Uskon myös, että huvila on ihan korjattavissa. Me kun olemme ensisijaisesti perehtyneet hirsirakentamiseen, niin urakka tuntui meille liian suurelta. Täytyykin poiketa katsomassa blogiasi ja tutustua teidän urakoihin :)

Anonyymi, kyllähän meitä kaikki mahdollisuudet kiinnostaa niin kauan, kun ei ole laitettu nimiä paperiin. Kokeile vielä, jos sähköposti tulisi perille. Osoitehan on unelmavanhastatalosta@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan keskeltä pakkasenpuremaa Suomea! Jokohan vaaleanpunainen talo on myyty?En päässyt etuoven kautta eteenpäin.Olisiko vinkkejä?Millä paikkakunnalla talo on/oli myynnissä? Etsimme/etsin (mieheni kauhuksi) hirsistä taloa kesäpaikaksi.Kansakoululla asuneena tämä unelma vanhemmiten vain vahvistuu...

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisiko Kuhmalahden vanha seurakuntatalo teitä? Kaunis ja iso talo rauhallisella paikalla. Kangasalan seurakunta myy nyt.

Liisa kirjoitti...

Huvila kaiketi löysi uuden omistajan, ainakin katosi myynnistä melko nopeasti.

Tosi kaunis tuo Kuhmalahden vanha Pappila. Toivottavasti löytää vanhan päälle ymmärtävän omistajan.

Meidän talojahti on toistaiseksi telakalla, niin kuin joku on ehkä hiljaisuudesta saattanut arvata.

Minna - Carefree Casualness kirjoitti...

Voi onpa kaunis talo!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, ompa upea huvila! Itsekin aina haaveilen vanhoista huviloista.. Niissä on vaan niin kovasti hommaa enkä oikein luota omiin talonkunnostustaitoihini niin olenkin alkanut miettiä vanhan huvilan tyylisen uuden talon rakentamista:
http://sattumuksia.wordpress.com/2013/02/12/oma-huvila/
Tietenkään niissä uusissa ei vain ole samanlaista historiallista tunnelmaa..

sexab kirjoitti...

hw004 afforebag.com br500