sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Poimintoja talomarkkinoilta - vanhoja koulurakennuksia

 
Kojonperän koulu, Loimaa (rak.v. 1911)
Kuva Habita, Etuovi.com kohdenro 459359

Vanha koulurakennus on oiva vaihtoehto niille vanhojen talojen ystäville, jotka kaipaavat enemmän neliöitä. Itseänikin kiehtovat reilun kokoiset luokkahuoneet, jotka mahdollistaisivat avarat tilaratkaisut. Haasteena koulurakennuksissa on tietysti se, että niitä ei ole alkujaan suunniteltu asuinkäyttöön.

Meidän hakualueellamme on useampikin vanha hirsirakenteinen koulu myytävänä. Kaunein niistä on mielestäni yllä oleva Kojonperän koulu Loimaalla.
   
Tervamäen koulu, Sastamala (rak.v. 1904)
Kuva Vammalan Kiinteistönvälitys, Etuovi.com kohdenro 81607
    
 Salokunnan koulu, Sastamala (rak.v. 1930)
Kuva Vammalan Kiinteistönvälitys, Etuovi.com kohdenro 74081
        
Kapeen kylä, Terälahti, Tampere (rak. v. 1920)
Kuva Kiinteistövälitys Köyhä & Poika, Etuovi.com kohdenro 982016
    

13 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hei, ilmoittaudun uudeksi lukijaksi :) Aivan upeita nuo vanhat koulut, niiden lämmityskustannukset (vrt. kuutiot) ovat vain aika hirmuisia. Mutta luulisinpa, että itsekin voisin tuollaiseen haksahtaa silti, niin mielettömän kauniita vanhat koulut ovat. Meilläkin on remontti meneillään, käypäs kurkkaamassa!

Susanna kirjoitti...

Oho, onpas niitä nyt paljon tarjolla!

Kesäkukka kirjoitti...

Lylyssä on myynnissä myös vanha koulu, etuoven Kohdenumero 607140.

Tuo Loimaan kohde on kyllä kaunis :)

Liisa kirjoitti...

Sara, tervetuloa mukaan! Täytyykin poiketa vastavierailulle - kiitos kutsusta :)

Susanna, nyt on kyllä koulurakennusten ystävällä valinnan varaa. Harmi tietty, että noista molemmista Sastamalan kohteista otetaan vastaan tarjouksia suunnilleen samaan aikaan.

Kesäkukka, huomasin kans tuon Lylyn kohteen. Siinä on harmi vaan se uudempi koulurakennuskin.

Mi-Ma kirjoitti...

Nämä vanhat koulut ovat kyllä kauniita rakennuksia. Ja tilaa riittäisi isommallekin joukolle...jos meillä ei olisi Huvilaa, olisi vanha koulurakennus ehkä löytynyt kesäkodiksi...

Lorelai kirjoitti...

Heippa!
Löysin blogisi ihan sattumalta ja jo hetken selattuani tuli ihan tuttu fiilis. Kuin lukisi omia juttujaan. Meillä on myös talon etsintä Pirkanmaalla käynnissä. En saanut tarkkaa kuvaa kuinka laaja hakualue teillä on, mulla saattaisi olla vinkkejä taloista jotka jää meidän hakualueen ulkopuolelle, mutta ovat kuitenkin pirkanmaalla. Olen niitä oman ostoilmoitukseni myötä saanut sähköpostiini. Tuo hintava jugend-talo jäi mietityttämään että onkohan joku meille tarjotuista... Laita sähköpostia jos kaipaat vinkkejä: xia(at)luukku.com

Voikukkapelto kirjoitti...

Hei!
Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten käy :) Itselläkin on haaveissa isompi "tila" ja nuo vanhat koulut kyllä kiehtoisivat kovasti...

Ankkurinappis kirjoitti...

Olipas mielenkiintoista käydä kurkkimassa noita muita kouluja, kiitos linkeistä! Ja hyvälle mielelle tulin, meidän koulu on hyvässä kunnossa, edullinen ja niin sopivan kokoinen noihin verrattuna :) Näytti lastulevyjä riittävän muuallakin...

Norppa kirjoitti...

Oih, Kojonperän koulu on myytävänä.. nimm. kotoisin Loimaalta - täytyypä ajaa siitä pääsiäisenä ohi vaikka omassa projektissa on meille "kaupunkilaisille" aivan tarpeeksi. Mutta jos lottovoitto... :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Olen aina haaveillut asuvani vanhassa koulussa. Rakastan korkeita huoneita ja sitä avointa tilaa, mikä niissä yleensä on.
Valitettavasti täälläpäin ei ole (10 vuoteen) ollut niitä yhtään myytävänä :(

Liisa kirjoitti...

Mikäköhän tuossa Kojonperän koulussa mahtaa olla vialla, kun on ollut jo kauan myytävänä. Kuvien perusteellä näyttää kuitenkin tosi kivalta eikä hintakaan ole mikään mahdottoman oloinen.

Nuo Sastamalan kohteet ilmeisesti myytiin melko pikaisesti, kun ovat jo nyt kadonneet myynnistä.

Timka kirjoitti...

http://ostaomakoulu.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kun törmäsin tähän sivuun, etsin vanhaa taloa varsinais-suomen tai uudenmaan alueelta. kojonperän koulu on tosiaan ihana, mutta valitettavasti kaukana.