tiistai 26. huhtikuuta 2011

Keittiösuunnitelmia

    

Pää pullistelee jo kaikenlaisia suunnitelmia uuteen kotiin, vaikka nimetkään ei ole vielä papereissa. Monenmoista remppaa on tiedossa, isompaa ja pienempää. Keittiöremppa on yhtenä listan kärkipäässä.

Alunperin talossa on ollut kolme asuntoa ja kolme keittiötä. Nykyinen keittiö sijaitsee yhden talon alkuperäisen keittiön paikalla alakerrassa. Sijainti on loistava, sillä keittiöllä on oma sisäänkäynti, josta saa kätevästi kannettua kauppakassit sisälle ja grilliherkut ulos. Keittiö on kooltaan 16,8 neliötä ja siinä on kaksi oviaukkoa ja yksi ikkuna - kaikki eri seinillä. Ehjiä seiniä on siis vain yksi.

Talon nykyiset omistajat ovat aloittaneet keittiörempan ja valinneet kalusteiksi Ikean kaapistot Ståt-ovilla. Unelmani olisi täyspuinen mittatilauskeittiö, mutta budjettiimme sopii parhaiten jatkaa keittiötä Ikea-linjalla.

Ikea tarjoaa suunnitteluun avuksi ilmaisen Home Planner 3D -suunnitteluohjelman ja mikäs sen hauskempaa kuin päästä katselemaan suunnitelmaansa kolmiulotteisena. Tässä ensimmäinen luonnos meidän keittiöstä:


Kalustejärjestys tuntuu näin luontevalta, mutta muuten kokonaisuus on vähän liian "kaupasta ostetun" oloinen. Haluaisin persoonallisempaa ilmettä ja kerroksellisuutta. Uusia kaapistoja tasapainottaa mukavasti jo olemassaoleva leivinuuni, joka sijaitsee kulmassa, jonka suunnasta yllä oleva suunnitelma on kuvattu. Vasemman reunan vitriinikaapiston voisi korvata sopivalla vanhalla kalusteella. Keskilattialle olisi kiva saada joku saarekepöytä lisätasoksi ja sen yläpuolelle joku hieno lamppu.

Kodinkoneetkin vaikuttavat paljon keittiön ilmeeseen. Suunnitelmassa ne on integroitu, mutta voisin yhtä hyvin jättää ne näkyville. Sitä en vielä tiedä, haluanko ulkoasultaan modernit vai vanhaa jäljittelevät koneet. Smegin retrojääkaappi on pitkäaikainen haaveeni ja ehkä sekin vielä löytää paikkansa meidän keittiöstä...

7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ne Ståt-ovet kyllä sopii hyvin vanhan talon tunnelmaan, vaikka Ikeaa ovatkin. Keittiöstä tulee varmasti kaunis.

Kirsi kirjoitti...

Samoja haaveita oli mullakin, mutta päädyttiin budjetin vuoksi ikealaisiin ja voin sanoa olevani tyytyväinen niiden laatuun, vaikkei niitä nyt ihan puusepän tekemiin voi tokikaan verrata. Ja rungot, saranat, laatikot ja mekanismit on btw parempaa laatua ikeassa kuin edellisessä kodissa normikeittiöfirmasta ostamani. Ja kun päädyimme ikealaisiin niin annoin itselleni luvan tehdä keittiöstä aavistuksen nykyaikaisemman näköisen kuin mitä puusepänkeittiöstä olisi tullut. Se oli muuten tosi kiva se 3D-suunnitteluohjelma, oli helppo testailla erilaisia ratkaisuja.

Suunnitelma näyttää hyvältä, ja hyvä idea mielestäni se vaihtoehto että korvaat vitriinin vanhalla kaapilla ja varmaan ihan hyvännäköinen olis smeg tuossa korkean kaapin tilalla, meillä sekin oli kalleutensa vuoksi mahdoton... hetken harkitsin myös sitä (olikohan?) gorengen vanhanhenkistä kaappia... mutta päädyin kuitenkin itsesulattavaan ja isokokoiseen.

Kirsikka kirjoitti...

Voi että teillä on mukavia hetkiä suunnitelmien parissa. Siinä saa tunnin jos toisenkin vierähtämään ihan huomaamata. Tuo Ikean ohjelma on tosi hyvä apu, sitä minäkin käytin vaikka meille ei Ikean keittiötä tällä kertaa tullutkaan. Jätä ehdottomasti tilaa vanhalle kaapille tai kalusteelle. Minua harmittaa että meidän keittiöön ei mahtunut vanhaa astiakaappia ja kun piti tehdä nopeita pätöksiä, niin kaikki kalusteet ovat uutta. Vanhan ja uutta sekotitamalla saa kivasti persoonallisempaa ja tunnelmallisempaa. Aivan mahtava se teidän tuleva talo muuten, oikea unelma :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

No kyllä varmaan "pää pullistelee" nyt kaikkea suunnitelmaa. Ottakaa ilo irti tästäkin vaiheesta, vaikka edessä onkin pitkä työ. Mukavaa loppuviikkoa. Sinulle on tunnustus blogissani. Täällä on ollut kiva käydä!

Liisa kirjoitti...

Susanna, oon samaa mieltä: Ikean valikoimista Ståt on kyllä hyvin vanhan talon tunnelmaan sopiva.

Kirsi, teidän keittiö on kyllä hyvä esimerkki siitä, että Ikean valmiskalusteilla voi rakentaa kauniin keittiön vanhaan taloon. Oon kans kuullut, ettei häviä laadussa yhtään monelle kalliimmalle keittiövalmistajalle. Voi olla, että tuo Smeg jää mullakin haaveeksi, kun mies on sitä mieltä, että se on liian pieni meille - ison miehen jääkaappiin pitää mahtua paljon ruokaa :)

Kirsikka, mäkin aloin vasta ekan suunnitelman nähtyäni miettiä, että ehkä vois jättää tilaa vanhoillekin kalusteille.

Hyvä Mieli, suunnittelu on kyllä niin ihanaa :) Vaikeaa tulee sitten, kun pitää alkaa tehdä päätöksiä - minulla kun on niin kovin rönsyilevä maku.

Rouva Kukko kirjoitti...

Smegistä pieni vinkki, Saksasta suoraan tilaamalla saa rahteineen kotiovelle kuljetettuna kalusteita noin puolta edullisemmin kuin Suomesta ostettuna. Mutta vain siis kotiovelle asti, siitä pitäisi itse jaksaa kantaa mööpelit sisään, muuten hinta nousee. Kaveri tilasi ja oli hyvin tyytyväinen hintaan, kuljetukseen että aikatauluun.

Smegiä haaveiltiin itsekkin, tai sitten tuo Gorenjen, myös Upolla on upea punainen retrojääkaappi. Mutta me ehkä laitetaan kalusteisiin upetettava, koska siihen voi rakentaa vanhan mallisen kaapin. Mutta koska meidän keittiöremontti häämöttää vasta parin vuoden päässä, vielä ehtii haaveilla! Ihanaa, että te pääsette jo kohta keittiöpuuhiin.

Koivurinteen rouva kirjoitti...

Mukavaa suunnittelua ja onnittelut talosta! Se on onnea se.