tiistai 23. marraskuuta 2010

Rauhasalo

  
  
Kävimme lokakuussa katsomassa Rauhasalon kiinteistöä, jota Hämeenkyrön kunta myi tarjousten perusteella. Rauhasalo oli 1920-luvulla matkustajakodiksi rakennettu hulppea hirsitalo. Neliöitä talossa oli 272 kahdessa kerroksessa ja se sijaitsi noin 2000 neliön tontilla pientaloalueella.

Talo oli upea. Siinä olisi ollut paljon kunnostettavaa, mutta myös valtavasti potentiaalia. Upean mansardikaton alla talossa oli säilynyt paljon vanhoja yksityiskohtia ja näki, että se oli aikanaan rakennettu huolella. Taloon tehdyt remontit eivät tehneet talolle oikeutta. Esimerkiksi seinissä oli muovitapetteja, puulattiat oli paikoin levytetty ja muovimatotettu piiloon ja ovia oli hiottu korotettuihin lattioihin sopiviksi. Paljon vanhaa ja kaunista olisi silti ollut harkitulla remontilla pelastettavissa.

Talo oli meistä todella kiinnostava, mutta emme kuitenkaan lähteneet mukaan tarjouskilpaan, koska talon sijainti ei ollut meille mieleinen. Talo sijaitsi liian lähellä todella vilkasta tietä - noin 11 000 autoa vuorokaudessa, 80 km/h ja paljon raskasliikennettä - ja liikenteen melu oli pihassa häiritsevä. Harmi, sillä toisella puolella taloa, kivenheiton päässä oli satama ja upea järvenrantapuisto.

Talo on nyt kaiketikin myyty. Toivottavasti uusi omistaja kunnostaa rakennuksen entiseen loistoonsa.

Jotain hyvää: upea mansardikatto, vanhat ikkunat ja ovet säilytetty, puulattiat tallessa muovimattojen alla, ihana iso sali, jossa kaakeliuuni, hyvä pohjaratkaisu.

Jotain huonoa: sijainti vilkkaasti liikennöidyn tien varressa, remontit, joissa käytetty vanhaan taloon sopimattomia materiaaleja.

Ps. Tämä on yksi niistä kohteista, jossa unohdin innostuksissani kaivaa kameran esille. Talosta löytyy lisää kuvia Reelinki-blogista.

Ei kommentteja: