sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Oi ihana toukokuu

  
 Ruusujuuri

Jokaisessa vuodenajassa on omat ihanuutensa, mutta loppukevät on itselleni ehkä kaikkein mieluisinta aikaa. Voisin loputtomiin ihastella, kuinka luonto puhkeaa kukkaan ja eläimet kömpivät esiin piiloistaan nauttimaan keväästä. Tämä on myös aikaa, jolloin kaipaan kaikkein eniten omaa pihaa, ja kateellisena katselen ihania pihoja sisutuslehdissä ja blogeissa.

Talojahtimme ei valitettavasti ole vielä saanut lopullista pistettänsä, sillä matkaan tuli hidasteeksi muutama mutka. Siksi täällä blogissakin on viime aikoina ollut vähän hiljaista, kun olen miettinyt pääni puhki talokuvioita. Muuttopäivää ei siis ole vielä tiedossa, joten minä ja uudet pihatöihin hankitut limenvihreät kumpparini joudumme odottamaan omaa pihaa.

Viime viikonloppuna piipahdimme Luomuran (Luonnonmukaisen rakentamisen keskus) järjestämillä Terve Talo -messuilla. Messuilla oli esillä luonnonmukaisen rakentamisen energiaratkaisuja kuten maalämpöpumppuja, tulisijoja, aurinkoenergiakeräimiä ja tuulimyllyjä. Perinnerakentamisesta kiinnostuneille omaa asiantuntemustaan esittelivät mm. Kamarikorjaamo ja Rakennusperinteen ystävät.

Näin kevään edetessä ja kelien lämmetessä talon eristäminen ei ehkä ole päällimmäisenä mielessä, mutta haluan kuitenkin jakaa kiinnostavimman messulöytöni: Konto on yritys, joka valmistaa turpeesta eristelevyä. Materiaalin lämmöneristämisominaisuudet ovat vastaavat kuin kivivillalla ja levyksi puristettuna turve-eristettä käsitellään kuten mineraalivillaa - hengityssuojaimia tosin ei hommassa tarvitse. Materiaali on luonnonmukainen, hengittävä ja soveltuu esittelijän mukaan erinomaisesti perinnerakennuskohteisiin - turvehan on perinteinen eristysmateriaali. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, jos vanhan talon eristämisasiat kiinnostavat.

Ps. Näin muuten eilen Turun seudulla tämän kevään ensimmäisen pääskysen - ja pääskysestähän ei kesään ole päivääkään. Ihanaa kesää siis kaikille :)

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Voi ei, mitä mokomia mutkia tiellesi nyt on heitelty? :-(

Kiitos turve-vinkistä! Painoin heti korvan taakse.

Sesse kirjoitti...

Onnea talonostoon ja unelman täyttymiseen!
Oma unelmani täyttyi viime lokakuussa :)

Pietaryrtti kirjoitti...

Onnea etsintöihin toivotan minäkin! Itsekin vasta haaveiluasteella, mutta uskon, että Koti vielä löytyy :)