keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Punatiilinen hevostalli

Kävimme syyskuussa katsomassa vanhaa punatiilistä hevostallia. Talli oli rakennettu vuonna 1903 ja se oli aikanaan kuulunut suurelle kartanolle. Rakennuksessa oli todella upeita yksityiskohtia esimerkiksi ikkuna- ja oviaukkojen muurauksissa.


Rakennus oli pinta-alaltaan 450 neliötä ja ikäisekseen tosi hyvässä ryhdissä. Talli seisoi jykevällä kivijalalla ja katto oli rakennettu vankkojen hirsien varaan.


Tallista olisi kyllä saanut rakennettua upean kodin. Rakennus oli alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisessa asussa, joten sen muuttaminen asuinkäyttöön olisi vaatinut valtavan isot remontit. Sekään ei meitä pelottanut, mutta valitettavasti summa, jonka olisimme olleet valmiit laittamaan näin suurta työtä vaativaan rakennukseen, ei ollut lähelläkään myyjän ajatusta rakennuksen myyntihinnasta.

2 kommenttia:

pauliina kirjoitti...

Hei! Onpas komea talli. Mitä tuo myyjä oli hintatasoksi ajatellut. En itse ole katsellut muita kuin asuintaloja niin ei mitään käsitystä kuinka kalliita hintoja pyytävät vain "seinistä". Kiva blogi sinulla ja upeita taloja olet kerännyt sivuille. Meillä vähän samanlainen haaveprojekti mutta kaikki kohteet mitä löydetään on usein "väärissä" paikoissa...

Liisa kirjoitti...

Hei Pauliina! Kiva kun poikkesit!

Ei meilläkään oikein ole käsitystä, mitä maksaa pelkät seinät. Myyjä pyysi meiltä tarjousta ja mietittiin hintaa siltä pohjalta, paljonko remontoimiseen suunnilleen menisi rahaa.

Tarjottiin tallista muutaman hehtaarin tontilla 80 000e. Myyjän vastauksesta saatiin se käsitys, että muutaman kymppitonnin lisäys tarjoukseen ei olisi riittänyt, joten ei sitten lähdetty edes neuvottelemaan.