keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Perinteiset maalit ja työtavat

Kuva Tammi
Posti toi tänään mielenkiintoisen pikku kirjasen flunssapäivien ratoksi. Perinteiset maalit ja työtavat -kirjan on kirjoittanut maalarimestari Airi Kallio. Kirjassa käsitellään perinnemaalien valmistamisen lisäksi mm. perinteisiä värisävyjä, vanhojen huonekalujen hoitoa ja puulattioiden pintakäsittelyä.

Päivitystä 18.2.2011:

Pikku kirjanen oli nopsasti luettu. Siinä oli paljon historiatietoa perinnemaaleista ja vanhoista työtavoista. Kirja sopiikin ehkä parhaiten niille, jotka haluavat perehtyä aiheeseen yleisellä tasolla. Maalausoppaaksi en kirjaa suosittelisi - ainakaan aloitteleville maalareille. Kirjan ohjeet jäivät ainakin itselleni vähän vaikeaselkoisiksi ilman havainnollistavia kuvia, enkä usko, että lähden kokeilemaan marmorointia tai ootrausta ihan pelkästään  tämän kirjan neuvoilla.

Kirjan esitysjärjestys oli myös mielestäni melko sekava, eikä kirja mielestäni ollut selkeä kokonaisuus. Esimerkiksi Puulattioiden pintakäsittely -osiossa annettiin ohjeet lattian kuuraukseen, vahaukseen ja maalivärin valintaan, mutta ei itse maalin valintaan.

Kirjan esittelyteksti lupasi paljon, mutta kirja ei vastannut odotuksiani. Odotin enemmän käytännön ohjeita ja kirjassa olleisiin ohjeisiin olisin ehdottomasti kaivannut lisää kuvia. Minulle kirjan paras anti oli maalaamisen historiaan liittyvät jutut, mutta niistäkin löytyisi ehkä kattavampaa tietoa rakennushistorian kirjoista. Kaikkinensa kirja on mielestäni ihan kiva pikku lisä kirjahyllyyn, mutta ei mikään perinnerakentajan must-have.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kiitos kun jätit kommentin minun blogiini ja pääsin tutustumaan teiudän talonetsintään. Liityn hetipaikalla lukijaksi ja jään innoissani seuraamaan, miten tarinanne jatkuu.

Liisa kirjoitti...

Tervetuloa mukaan! :)

Aseman laidalla kirjoitti...

Hei, eksyin blogiisi Susannan kautta ja jäin samalla lukijaksesi.
Jään innolla seuraamaan blogiasi ja unelmaanne!
Satu Aseman laidalta

Hyvä Mieli kirjoitti...

Hei, piipahdin tänne sattumalta ja jäin lukijaksi! Mukava blogi. Hyvää viikonloppua ;)

Rouva Kukko kirjoitti...

Hei, löysin myös tieni tähän blogiin Susannan kautta ja liityin lukijaksi. Meillä on jo vanha talo, mutta projekti aika hyvin keskeneräinen. Minulta löytyy hyviä entisöintiä ja perinteisiä työtapoja kunnioittavia kirjoja vinkattavaksi, jos kiinnostaa. Voin laittaa vaikka yv.nä viestiä.

Liisa kirjoitti...

Tervetuloa Satu, Hyvä Mieli ja Rouva Kukko :)

Rouva Kukko, erittäin mielelläni otan vastaan hyviä kirjavinkkejä. Voit vinkata ihan kommenttina tai sitten sähköpostilla osoitteella unelmavanhastatalosta@gmail.com