tiistai 26. huhtikuuta 2011

Keittiösuunnitelmia

    

Pää pullistelee jo kaikenlaisia suunnitelmia uuteen kotiin, vaikka nimetkään ei ole vielä papereissa. Monenmoista remppaa on tiedossa, isompaa ja pienempää. Keittiöremppa on yhtenä listan kärkipäässä.

Alunperin talossa on ollut kolme asuntoa ja kolme keittiötä. Nykyinen keittiö sijaitsee yhden talon alkuperäisen keittiön paikalla alakerrassa. Sijainti on loistava, sillä keittiöllä on oma sisäänkäynti, josta saa kätevästi kannettua kauppakassit sisälle ja grilliherkut ulos. Keittiö on kooltaan 16,8 neliötä ja siinä on kaksi oviaukkoa ja yksi ikkuna - kaikki eri seinillä. Ehjiä seiniä on siis vain yksi.

Talon nykyiset omistajat ovat aloittaneet keittiörempan ja valinneet kalusteiksi Ikean kaapistot Ståt-ovilla. Unelmani olisi täyspuinen mittatilauskeittiö, mutta budjettiimme sopii parhaiten jatkaa keittiötä Ikea-linjalla.

Ikea tarjoaa suunnitteluun avuksi ilmaisen Home Planner 3D -suunnitteluohjelman ja mikäs sen hauskempaa kuin päästä katselemaan suunnitelmaansa kolmiulotteisena. Tässä ensimmäinen luonnos meidän keittiöstä:


Kalustejärjestys tuntuu näin luontevalta, mutta muuten kokonaisuus on vähän liian "kaupasta ostetun" oloinen. Haluaisin persoonallisempaa ilmettä ja kerroksellisuutta. Uusia kaapistoja tasapainottaa mukavasti jo olemassaoleva leivinuuni, joka sijaitsee kulmassa, jonka suunnasta yllä oleva suunnitelma on kuvattu. Vasemman reunan vitriinikaapiston voisi korvata sopivalla vanhalla kalusteella. Keskilattialle olisi kiva saada joku saarekepöytä lisätasoksi ja sen yläpuolelle joku hieno lamppu.

Kodinkoneetkin vaikuttavat paljon keittiön ilmeeseen. Suunnitelmassa ne on integroitu, mutta voisin yhtä hyvin jättää ne näkyville. Sitä en vielä tiedä, haluanko ulkoasultaan modernit vai vanhaa jäljittelevät koneet. Smegin retrojääkaappi on pitkäaikainen haaveeni ja ehkä sekin vielä löytää paikkansa meidän keittiöstä...

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Unelmista totta

Unelmiaan kannattaa tavoitella, sillä joskus ne muuttuvat todeksi. Minun unelmani vanhasta talosta on hyvin lähellä toteutumista: tarjouksemme hirsiunelmasta radan varressa hyväksyttiin!

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin tässä on uusi kotimme:
  
   

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Poimintoja talomarkkinoilta - vanhoja koulurakennuksia

 
Kojonperän koulu, Loimaa (rak.v. 1911)
Kuva Habita, Etuovi.com kohdenro 459359

Vanha koulurakennus on oiva vaihtoehto niille vanhojen talojen ystäville, jotka kaipaavat enemmän neliöitä. Itseänikin kiehtovat reilun kokoiset luokkahuoneet, jotka mahdollistaisivat avarat tilaratkaisut. Haasteena koulurakennuksissa on tietysti se, että niitä ei ole alkujaan suunniteltu asuinkäyttöön.

Meidän hakualueellamme on useampikin vanha hirsirakenteinen koulu myytävänä. Kaunein niistä on mielestäni yllä oleva Kojonperän koulu Loimaalla.
   
Tervamäen koulu, Sastamala (rak.v. 1904)
Kuva Vammalan Kiinteistönvälitys, Etuovi.com kohdenro 81607
    
 Salokunnan koulu, Sastamala (rak.v. 1930)
Kuva Vammalan Kiinteistönvälitys, Etuovi.com kohdenro 74081
        
Kapeen kylä, Terälahti, Tampere (rak. v. 1920)
Kuva Kiinteistövälitys Köyhä & Poika, Etuovi.com kohdenro 982016
    

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pöljien Päivien ostosvinkki

   

Kaupungilla kulkiessa ei voi olla huomaamatta keltaisia muovikasseja - Stockmannilla on Hullut Päivät. Minäkin poikkesin pikaisesti ja tein huippulöydön: Akateemisesta Risto Vuolle-Apialan kirja Hirsityöt hintaan 9,90 euroa. Tämä siis Tampereella, mutta eiköhän muillakin paikkakunnilla ole sama valikoima.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Wanhaa arabiaa

  

Viimeisin villitykseni on Arabian 60-70-luvun iloisen väriset retrokupit, suurimpina suosikkina tietysti kaikki turkoosikuvioiset. Tämän sekalaisen seurakunnan hankin hiljattain Huuto.netistä. 

Tykkään vanhoista astioista, mutta olen vähän huono keräämään systemaattisesti yhtä tiettyä astiasarjaa, joten olen päättänyt haalia huvikumpu-tyyliin sekalaisen valikoiman samanhenkisiä kuppeja turkoosin, sinisen ja vihreän sävyissä.

Turkoosi Retikka on yksi mieluisimmista koristekuvioista ja toivon, että näitä kuppeja minulle etsiytyy useampia, vaikka en järjestelmällisesti aiokaan niitä metsästää.
     
     
Niin, ja minullehan voi tietty vinkata, jos kaapeissasi pyörii tarpeettomana kauniita retrokuppeja ;)

Ps. Mies näytti hirsiunelmalle vihreää valoa, eli meillä elellään hyvin jännittäviä aikoja...