perjantai 31. joulukuuta 2010

Väliaikaista

   
   
Välipäivät on syöty, löhöilty, syöty, katsottu elokuvia, syöty, ulkoiltu upeassa talvisäässä järven jäällä ja tehty lumienkeleitä. Niin ja syöty :) Loma tuntuu aina yhtä ihanalta, mutta vain siksi, että se on väliaikaista.

Vuosi vaihtuu samoissa rennoissa merkeissä, mutta uusi vuosi tuo mukanaan uuden alun. Meillä ei tehdä varsinaisia uudenvuodenlupauksia, vaan uusi vuosi aloitetaan eräänlaisella puhdistautumisella: herkuttomalla tammikuulla - herkkusuiden vastine tipattomalle tammikuulle. Melkoinen koetus, mutta sen kestää, kun tietää, että se on vain väliaikaista.

Nyt kun uuden kodin etsintä on meneillään, on nykyinen koti alkanut tuntua väliaikaiselta. Suuri osa joulukoristeistakin jäi laatikkoon odottamaan seuraavaa joulua. Sisustamisen sijaan suunnittelen jo asunnon stailausta myyntiä varten. 

Uutta vuotta odotellaan täällä siis väliaikaisissa tunnelmissa. Vanhasta talosta unelmoidaan lisää ensi vuonna.

Mukavaa vuodenvaihdetta ja kaikkea ihanaa uudelle vuodelle!
Nauttikaa joka hetkestä, sillä kaikki on vaan väliaikaista.

perjantai 24. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 24/24

   

Viimeinen pellillinen joulutorttuja on otettu uunista ja aatonaatto on vaihtunut aatoksi. Tunnelma on taianomainen - se on joulu nyt. Jos tässä vielä hetken istuisi hiljaisuudessa ja nauttisi joulutunnelmasta ennen nukkumaanmenoa.

Unelma Vanhasta Talosta hiljentyy joulunviettoon.

Ihanaa joulunaikaa kaikille!

torstai 23. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 22/24

   
   
Tänään kävin pyörähtämässä Tampereen joulumarkkinoilla ja ostin sieltä itselleni joululahjan: upean huovutetun seinätekstiilin. En vain voinut vastustaa sen ihania värejä. Seinätekstiilin on tehnyt Helvi Juujärvi, jonka töitä voitte käydä ihastelemassa osoitteessa www.helvijuujarvi.com.

tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 21/24

    
Kuva CDON.com

Kolme yötä jouluun on... Blogi on viettänyt pari päivää hiljaiseloa, kun olen touhuillut joulujuttuja ja iltaisin on ollut pää niin tyhjä, ettei ole keksinyt mitään sanottavaa. Vielä olisi tehtävälistalla siivoilua ja jouluherkkujen leivontaa ennenkuin rauhoitutaan joulunviettoon. Tykkään leipoa vasta aatonaattona - silläkin uhalla, että tulee hoppu -, jotta leivonnaiset ovat tuoreita joulupöydässä.

Meillä on suunnitteilla kahden aikuisen rento kotijoulu, johon kuuluu perinteisten jouluruokien lisäksi paljon suklaata ja kasa elokuvia. Aattona katsotaan ainakin oma joulusuosikkini, jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut Napapiirin Pikajuna (The Polar Express). Tämän vuoden uutuuksista testataan tottakai Saiturin joulu (A Christmas Carol). Elokuvalla on sama ohjaaja kuin Napapiirin Pikajunalla, joten odotukset ovat korkealla.


Tsemppiä loppukiriin kaikille teille, joilla on vielä jouluvalmisteluja tehtävänä!

perjantai 17. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 17/24

 

 
Joululahjat on nyt kutakuinkin ostettu. Ostosreissulla hankin myös täydennystä askartelutarvikkeisiin ja huomenna olisi tarkoitus askarrella joulujuttuja.
    
Tänään innostuin askartelemaan digitaalisesti ja tein kokeeksi pari blogitaustaa. Värinä tietysti turkoosi. Ensimmäisessä taustana kankaasta ottamani valokuva ja toiseen piirtelin polkadotseja. Mitä mieltä olette? Minussa on vähän nörtin vikaa ja näprään mielelläni tietokoneella. Oli kiva pitkästä aikaa vähän leikkiä kuvankäsittelyohjelmalla. En ole vielä ihan tyytyväinen aikaansaannoksiini, joten taustakokeiluja on varmasti tiedossa lisää. Älkää siis ihmetelkö, jos täällä ulkoasu vähän elää :)

torstai 16. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 16/24

 

  
Jotta tämän blogin varsinainen tarkoitus ei joulua odottaessa unohtuisi, niin tähän väliin pari kirjavinkkiä. Lainasin kirjastosta joulunpyhiksi Risto Vuolle-Apialan kirjat Hirsitalo ja Hirsitalon Kunnostaminen. Pikaisella selailulla molemmat vaikuttavat tuhdeilta tietopaketeilta. Tarkemmat arviot luvassa sitten joulun jälkeen, kun olen ehtinyt perehtyä kirjoihin.

Tänään leivoin joulutorttuja itsetehdystä rahka-voitaikinasta Niinan unelmia-blogin rohkaisemana. Kiitos Niinalle ihanasta reseptistä! Maku oli loistava, ihan toista kuin kaupan valmistaikinat! Koostumus ei ihan onnistunut, koska oikaisin ja jätin kaulitsemisrumban väliin, eikä taikinasta siis tullut lehtevää. Taikina sopinee sellaisenaan loistavasti vaikka pasteijoihin, mutta tähtitorttu kyllä kaipaa lehtevyyttä, eli kannattaa kaulita.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 15/24

   
Kuva Ikea
    
Nyt alkaa hirvittää, kuinka lähellä joulu onkaan. Vaikka suunnitelmissa onkin rento kotijoulu ilman isompia muodollisuuksia, niin silti tuntuu että miljoona asiaa on vielä tekemättä...

Tänään poikkesin pikaisesti Ikeassa. Mukaan tarttui neljä Rotera-lyhtyä parveketta koristamaan. Pieniä, sieviä ja mukavan edullisia. Ikean joulukoristevalikoima oli pettymys. Jouluosastolla ei sattunut silmään oikeastaan mitään kiinnostavaa.

tiistai 14. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 14/24

 
 
Tämä päivä on mennyt joulukortteja puuhastellessa. Tänä vuonna valitsin kortteihin ihanan turkoosin pohjan. Kuvassa hämäyksen vuoksi viime vuotisten joulukorttien valokuva, etteivät korttien saajat näe etukäteen, mitä joulupostissa on tulossa.

Koristelussa kokeilin ensimmäistä kertaa leimasimia. Löysin Tiimarista kivan setin kulmakoriste-leimasimia (pyöreä rasia kuvassa). Tosi vaivattomasti sai kauniit koristekuviot kortteihin. Käytän leimasimia varmasti jatkossakin.

Kuvassa näkyy myös korttiaskartelun taustamusiikki, viimeisin joululevyhankinta: Joulupukin maa. Levyllä on mm. yksi suosikeistani, Joulumaa Katri Helenan esittämänä ja muitakin iloisempia joululauluja, joita aikaisemmassa postauksessa kerroin etsiväni. Esittäjinä ovat mm. Laura Voutilainen, Virve Rosti ja Irwin Goodman. Loistolöytö, eikä maksanut paljon :)
   
   
Tässä Ivana Helsingin muistikirjassa ovat tallessa osoitteet, syntymäpäivät ja muut tärkeät jutut. Kannen kuosi on aivan ihana, muistaakseni Tiira-nimeltään.

maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 13/24

 
 
Tänään päästin sisäisen arkkitehtini valloilleen ja aloin suunnitella tämän joulun piparkakkutaloa. Talon rakentamista edeltää minulla oikea suunnitteluprosessi: ensin luonnostelen, sitten rakentelen paperimallin ja lopuksi teen rakennuspiirustukset - siis kaavat. Inspiraatiota haen esimerkiksi oikeista taloista ja kuvan Piparkakkutalot-kirjasta (Ylva Norman & Eva Crane). 

Kaikkien piparitalojen ystävien kannattaa käydä kurkkaamassa Mansikkamäki-blogin aivan mielettömän upeita piparkakkutöitä.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 12/24

   
   
Tänään se vihdoin tuli: täydellinen talvipäivä joulukorttikuvien ottamiseen. Kirkas pakkaspäivä ja lunta, aurinko pilkahteli pilvien raosta ja jääkin kantoi jo sen verran, että uskallettiin lähteä jäälle kuvaamaan. Tykkään tehdä itse joulukortit ja useana vuonna olen tehnyt ne omista valokuvista. Kuvia  on viime vuosina  koristanut oma koira ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa monikossa koirat. 

Osasin jo ennalta odottaa, että kahden koiran saaminen samaan kuvaan tulee olemaan haastavaa. Pienten lasten vanhemmat varmaan tietävät, mitä tarkoitan. Jos onnistui saamaan molemmat samaan kuvaan, niin menivät niin eri tahtia, ettei kamera saanut tarkennettua molempiin ja jompikumpi oli vain epäselvä suttu. Poseerauskuvissa kävi niin, että kun toinen katsoi kameraan, niin toinen kääntyi katsomaan muualle tai karkasi kuvasta. Onneksi sitkeys palkittiin ja noin kahdensadan otoksen joukosta löytyi myös se yksi täydellinen, joka pääsee koristamaan tämän vuoden joulutervehdyksiä. Yli tunti siihen meni ja kaupanpäällisinä oli paleltuneet sormet ja varpaat.

Mutta kyllä oli upea talvipäivä! Toivottavasti näitä tulee monta lisää. Minä niin tykkään talvesta :)

lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 11/24

   
   
Tänään maisteltiin joulun makuja kauden ensimmäisten joulutorttujen muodossa. Joulutorttu on meillä joululeivonnaisista ehdoton suosikki, ja niitä ahmitaan joulun molemmin puolin. Torttujen lisäksi meillä on joulupöydässä pipareita ja maustekakkua. Yleensä tulee myös poimittua joululehdistä kokeiluun jotain uutta. Viime jouluna ihastuin aurajuusto-piparikierteisiin ja niitä tulee varmaan tehtyä tänäkin jouluna.

Joulutortun alla on yksi astia-aarteistani: Kastehelmi-lautanen vähän turkoosiin vivahtavana vaaleansinisenä. Löysin nämä vuosia sitten Iittala Outletistä. Väri ei ole koskaan ollut tuotannossa, vaan kyseessä on ns. vaihtoväri.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 10/24

   
   
Tärkeä osa joulutunnelmaa on joulumusiikki. Ehdoton lempilevyni on Josh Grobanin Noel. Myös Kolme Tenoria (Domingo, Pavarotti, Carreras) sopivat tunnelmointiin. Reippaampaa menoa tarjoavat The Polar Express -elokuvan soundtrack ja Club For Fiven Rekiretki. Tykkään myös kokoelmalevyistä, joilla Bing Crosbyn, Frank Sinatran ja Louis Armstrongin kaltaiset legendat laulavat jouluklassikoita. 

Yksittäisistä kappaleista suosikkia onkin vaikeampi valita. White Christmas Bing Crosbyn laulamana on ehdottomasti kärkisijoilla. Myös Band Aidin Do They Know It's Christmas on aivan ihana. Winter Wonderland ja I Saw Mummy Kissing Santa Claus ovat myös listalla. Suomalaisista kappaleista suosikkejani ovat Varpunen jouluaamuna ja Joulumaa.

Joululevykokoelmaani haluaisin kartuttaa ainakin Andrea Bocellin My Christmas -levyllä. Olen myös useampana vuonna koittanut löytää hyvää levyä, jolla olisi iloisempia joululauluja suomeksi. Niitä olisi mukava lauleskella pipareita leipoessa.

torstai 9. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 9/24

 
   
Joulu tuli tänä vuonna etuajassa ja sain tänään ensimmäisen pakettini. Joulupukki tosin ei vielä vieraillut vaan mies tuli reissusta ja toi tuliaisia, jotka oli kaupassa haluttu väen väkisin paketoida. Ja paketista paljastui...
 
 
Ajattelivat varmaan lelukaupassa, että pehmokoira oli lahja jollekin lapselle :) 

Minulle on enemmän ja vähemmän vahingossa kertynyt kokoelma pehmokoiria, jotka jollain tapaa muistuttavat aitoja karvaturrejani. Tämä kaveri muistuttaa ilmeeltään meidän nuorempaa koiraa, ja siksi se olikin kuulemma ollut pakko ostaa.

Tällaiset yllätykset piristävät ihanasti arkea. On minulla vaan hieno mies.

Ja ennenkuin kukaan kuvittelee, että meillä lojuu pehmoleluja ympäriinsä, niin pakko tarkentaa, että meillä nämä pehmokaverit eivät valtaa sänkyä tai sohvannurkkaa, vaan odottelevat kiltisti kaapissa vitriiniä, johon pääsevät joskus esille kuin hienommatkin keräilyesineet.

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 8/24

 
 
Yksi ihana joulun traditio, jonka haluaisin ottaa perheessäni käyttöön, on joulusukka. Mikä olisikaan mukavampi tapa aloittaa aattoaamuna joulunvietto kuin kurkistaa sukkaan ja löytää ensimmäinen joululahja. Lapsuudenkodissani lahjat avattiin aina vasta illalla joulusaunan ja ruoan jälkeen, ja kyllä odottavan aika oli varsinkin lapsena pitkä, jos päivällä ei ollut muuta ohjelmaa kuin odottaa iltaa. 

Meillä on joulusukatkin jo valmiina odottamassa. Nämä söpöäkin söpömmät joulusukat hankin itselleni muutama vuosi sitten Fanny & Alexanderista. Käyttöön ne eivät ole vielä päässeet, sillä ainoa ripustuspaikka toistaiseksi olisi ovenkahva ja siinä ne ovat juuri sopivan houkuttelevalla korkeudella koirille, jotka mutustavat mielellään kaikkea pehmoista ja pörröistä. Toivottavasti meillä on jo ensi jouluna takanreunus, jolle sukat ripustaa.
    
  

tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 7/12

  
  
Näin joulunaikaan kaipaan takassa rätisevää tulta ja elävän tulen lämpöä. Ilman takkaa tunnelmaa voi tavoitella selailemalla Helena Soiri-Snellmanin kirjaa Turun Kaakelin Kakluunit, jonka poimin kirjastosta joulunajan lukemisiksi. Kirja on paitsi tuhti tietopaketti tehtaan historiasta myös ihastuttava kuvakirja, jossa on valokuvin ja piirroksin esitelty Turun Kaakelin laajaa tuotantoa. Pikaisen selailun perusteella suosittelen lämpimästi kaikille kaakeliuunien ystäville. Kirja näkyi olevan Rakennusapteekin valikoimissa.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 5/24

   
   
Pidän kaikessa käsillä tekemisessä eniten yksinkertaisista ideoista, joissa muutamasta materiaalista pienellä näpertelyllä saa aikaan jotain kaunista. Tänään kokeilin virkkausta ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen ja alkukangertelun jälkeen sain Huopanen-langasta rautalangan avulla aikaan herttaisia lankasydämiä. Kiitos ihanasta ideasta kuuluu Suklaamarenki-blogin Heidille.

lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 4/24

   
  
Joulua odotellessa alkaa aina tehdä mieli puuhastella jotain kädentaitoja, vaikka muuten tulee väkerreltyä aika vähän. Joululahjoinakin annan mieluiten itsetehtyä, yleensä jotain syötävää. Tänään kävin hakemassa kirjastosta Parolan aseman innoittamana Betoni on kaunista -kirjan (kirjoittaja Malena Skote). Josko siitä löytyisi kivoja ideoita pukinkonttiin tai oman kodin koristeluun...

perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 3/24

  
   
Yksi jouluaarteistani on teini-ikäisenä ostamani Coca-Colan joulutölkki, jonka olen säästänyt ihanan kuvan vuoksi. Sympaattinen Cola-Pukki on mielestäni yksi onnistuneimpia tulkintoja Joulupukista. Pidän myös Coca-Colan joulumainoksista. Niissä on mielestäni onnistuttu tavoittamaan joulun sadunomainen tunnelma. Alla pari mainosta, tämän vuotinen ja yksi vanhempi. Lisää mainoksia löytyy Youtubesta.
  


Talojahdissa mietintätauko

    
Koska uusia mielenkiintoisia kohteita ei ole tullut markkinoille, meillä on talojahdissa meneillään mietintätauko. Ykkösvaihtoehtona meillä on edelleen VR:n vanha hirsitalo, jonka esittelin Hirsiunelma radan varressa -postauksessa. Meidän onneksemme talo ei ole julkisesti myynnissä, joten meillä on mahdollisuus miettiä kaikessa rauhassa, onko tämä meidän unelmatalomme. Sovimme talon omistajien kanssa, että harkitsemme asiaa joulunajan ja vuodenvaihteen yli. Ihanaa, kun saa tehdä ison päätöksen rauhassa ilman aikapaineita ja hoputtavaa kiinteistövälittäjää.

torstai 2. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 2/24

   
   
Tänään tein jokavuotiseksi perinteeksi muodostuneen reissun Tampereen Kehräsaaressa sijaitsevaan Joulupuuhun. Joulupuun yksi erikoisuus on mahtava valikoima upeita suupuhallettuja lasisia joulukoristeita. Olen hulluna joulupalloihin ja muihin kuusenkoristeisiin, ja tällä kertaa kokoelmani kasvoi neljällä ihanalla poropallolla.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulun odotusta 1/24

   
   
Minulla joulun odotus alkaa joulukuun ensimmäisestä päivästä. Toki joulutunnelmat hiipivät mieleen jo marraskuussa jouluisten sisustuslehtien ja kauppoihin ilmestyvien joulukoristeiden kautta, mutta jostain syystä potemani jouluhulluus pääsee valloilleen vasta kuun vaihduttua. Edes marraskuun puolelle osunut ensimmäinen adventti ei saa minua joulupuuhien pariin, vaan joulun valmistelu alkaa aikaisintaan 1.12.

Tänä vuonna joulun odotus alkoi ensimmäisten jouluvalojen virittämisellä keittiön lamppuun. Meillä roikkuu ruokapöydän yläpuolella yksi rakkaimmista sisustusaarteistani: lamppu, johon saa roikkumaan jalallisia laseja. Kun rungon sisään kieputtelee pistemäiset jouluvalot, saa aikaan upean tunnelmavalaistuksen, joka ikkunasta heijastuessaan näyttää palaselta tähtitaivasta.